maandag 19 augustus 2013

Project Deken Zuslief

Na dat mijn kussen van de Granny Square Flowers af was, ben ik begonnen met een dekentje voor (toen nog) een baby op komst.
Ik vond het een mooie uitdaging, omdat ik natuurlijk een eind datum had wanneer het klaar moest zijn. :) Ik heb een diagonaal patroon gebruikt en lekker een paar maanden de tijd gehad om het af te krijgen. Ik wist dat het een jongentje zou worden dus ik heb voor de kleuren wit, blauw en groen gekozen :)
Zie hier het resultaat:
 

Het patroon komt hier vandaan.
Het is in het Engels, maar duidelijk met foto's erbij.
Aan de achterzijde zit een fleece dekentje van de Zeeman genaaid.
 
 
Nu ligt het Blooming Flower Cushion van Attic24 te wachten in de kast, want we zijn met 3 generaties bezig om een deken te maken voor zuslief.
 
Toen ik ben begonnen met haken, is mijn zusje begonnen met haar eigen schoonheidssalon. Ze is schoonheidsspecialiste en ook nagelstyliste... Helemaal niet vervelend allemaal! :D
 
Ik had meteen het idee om voor haar ook wat te haken, het past helemaal in haar salon en hoe lekker is het om in de winter een lekker gehaakte deken over je heen te hebben terwijl je een heerlijke gezichtsbehandeling krijgt?! Die moest er dus gaan komen!
 
Omdat mijn oma en mijn moeder ook haken, hebben we besloten om het samen te gaan doen. Zuslief heeft een Granny Square uitgekozen en daar zijn wij mee aan de slag gegaan... :)
De Grannies zijn 8 bij 8 cm en de deken moet 150 cm bij 180 cm worden... Dat zijn dus heel wat Grannies. Om precies te zijn gaan we er 146 per persoon maken.... Phoeeeejj!
 
Klik hier voor het Engelse patroon.
 
Ondertussen is oma al bij de 130... Moeders zit op 60 en ik ben bij 45... Dus ik moet er nog een paar :D
Dan nog aan elkaar haken, iemand nog tips of een leuk idee? Altijd welkom!
 


 
 
 
Lekker vrij vandaag... Dus ik ga nog even aan de haak!
Fijne dag allemaal!
 
 
 
 
 
 

3 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kleuren heb je gebruikt. De deken gaat vast erg mooi worden. Wat leuk dat je nog haken en breien hebt geleerd. Het is tenslotte weer helemaal in. Het handwerken moet niet verloren gaan in een ver verleden.
    Ik ga je blog volgen hoor. Ik ben benieuwd wat je ons allemaal gaat laten zien.
    Groeten van Corrie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel erg bedankt voor je berichtje! En welkom op mijn blog!
      Ik vind het ook heel erg leuk om te kunnen breien en haken! Mensen verwachten het niet van mij, maar ik ben er wel trots op!
      Ben nog een beginner, maar hoop jullie ook veel leuke dingen te laten zien :) Net zo leuk als alle blogs die ik nu volg, waar onder die van jou!
      Fijne dag!
      Groetjes Liesbeth

      Verwijderen
  2. leuk hey die granny's. Een jaar of vijf geleden heb ik ook zo'n grote sprei gemaakt. ik heb ze aan elkaar genaaid maar op mijn blog onder het tabje links staat hoe je ze aan elkaar kan haken.

    liefs, Ellen
    http://ietsiepietsiekitschie.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen