maandag 12 augustus 2013

Hoe het allemaal begon

Ieder jaar krijgen wij ( moeders, sis en ik ) een mooie gebreide sjaal van oma. Ieder jaar heeft ze weer iets nieuws ontdekt en krijgen wij de leukste creaties!
 
Nu bedacht ik mij 2 jaar geleden, dat dat ooit (hopelijk duurt dat nog heeeeel lang) voorbij zal zijn... :( Ik kreeg een idee: Ik wil leren breien van mijn oma! Zo gezegd, zo gedaan... Ik aan de slag! En de sjaaltjes rolde van mijn breinaalden af. In het begin vooral met Ondas van Katia gehaakt en later zelf een kol gemaakt.
Gelukkig is oma altijd nog beschikbaar als hulplijn!
 
Toen ik voor het eerst over haken hoorde, ging ik op onderzoek uit en ik was meteen verkocht! Dat moest ik ook leren!!
 
En daar ging ik dan vorig jaar... Beginnend met proeflapjes... alle steken oefenen en oefenen en oefenen... Heerlijk vond ik het! Ik ging ook aan de slag met rondjes, wat uit eindelijk onderzetters zouden worden. Maar ik wilde meer, groter en anders!


 
Vorig jaar begon ik met granny squares met een bloem er op. Ik heb er 16 gemaakt, aan elkaar gezet en een kussen hier van gemaakt. Met behulp van mijn moeder met de naaimachine is het een super resultaat geworden!

Patroon van Petite Fee


Nu ligt het volgende kussen in de kast... Dit project staat even op pauze vanwege een deken voor Zuslief...  (Voor de volgende log)
Maar daar ga ik meteen weer aan verder als de deken klaar is! :) Can't wait!
 
Zo is het dus allemaal begonnen... Blij met mijn handwerkende creatieve oma! Nu steeds kriebelende vingers om weer verder te gaan aan iets nieuws... Om een project af te zien. En zo leuk wat je er allemaal mee kan!
Mijn To-Chrocet-List word langer en langer...! <3
 
Tot de volgende keer weer!


6 opmerkingen:

 1. Welkom als volger op ons blog! Wat heb je een prachtig kussen gehaakt, knap gedaan en ook zulke mooie kleuren gebruikt.
  Leuk als je ook gevolgd kan worden, we houden het in de gaten.
  Misschien vind je het leuk eens aan te schuiven bij onze 'haak-in' die we 1x per maand geven in Hellevoetsluis.
  Wel een klein uurtje bij je vandaan, maar wie weet, ben je eens in de buurt. We hadden in april nog 17 hakende Zeeuwse dames die een haak-feestje vierden in onze workshopruimte. Heel gezellig was dat! Heel benieuwd wat voor je moois je verder gaat haken & breien, je oma kan in elk geval trots zijn op je! Groetjes, Nathaly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Nathaly,
   Heel erg bedankt voor je berichtje!! Ik werd er helemaal blij van! Weet allemaal nog niet precies hoe het werkt, dus ik was verrast dat ik ineens zo'n leuk berichtje had op mijn blog!
   Een 'haak-in' klinkt gezellig, wie weet komen we wel eens een keer kijken. Die komen ook vast naar voren op jullie blog? :)

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je een blog hebt aangemaakt :D Nu kan ik jou ook in de gaten houden! ;)
  Super leuk kussen trouwens! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja eigen blog! :D Eens kijken hoe dat zal gaan! Heb op dit moment in ieder geval nog genoeg om te vertellen, hihi.
   Nu nog eens allemaal uitvogelen hoe het precies werkt, want ik snap het nog niet helemaal. Maar dat zal vast goed komen!
   Cu!

   Verwijderen
 3. Gezellig dat je mij bent gaan volgen!! Ik ga jou vanaf nu ook 'stalken' hihi!!

  Groetjes Henrike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je mij nu ook volgt! :D Je bent de eerste! Hihi!
   Groetjes Liesbeth

   Verwijderen